Zweetvoeten


“Die kousen die je me gaf zijn echt super goed! Kan ik nog 10 paar extra bestellen? Ik heb minder zweetvoeten sinds ik ze draag en ook de geur is veel minder. Mijn vrouw is suppergelukkig!”

Dit zijn de woorden van een vriend. Grote man, stevig gebouwd. Prille veertiger maar nog jong en hip. Hij ziet er goed uit en draag graag coole sneakers. 

Maar de sneakers hebben een negatieve kant: zweetvoeten en stinkvoeten. Vochtige voeten, terugkerende schimmelinfecties. En vooral de geur. Die tegen de avond al naar buiten komt vooraleer mijn vriend zijn schoenen uit doet. 

Onzekerheid, schaamte. Hij heeft het allemaal al meegemaakt. 

Op een zonnig terrasje na een paar glazen wijn vroeg hij mijn advies. Kon ik, apotheker, hem van zijn gênant probleem verlossen?

Naast het medische advies gaf ik hem ook een paar bamboekousen.

“Gaan kousen mijn probleem oplossen??” lachte hij. “Ik heb al veel geprobeerd: dikke kousen, dunne kousen, geen kousen,… Het maakt echt geen verschil hoor.”

“Probeer ze toch maar eens” was mijn reactie, “je krijgt ze gratis en je weet maar nooit…” 😉

Bamboe heeft van nature antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Daarboven absorbeert bamboe vier maal meer vocht dan katoen.

Bamboe sokken dragen in je sneakers zorgt voor drogere voeten. Ook heb je minder last van geur doordat de bacterie-groei geremd wordt. Een rechtstreeks gevolg is dan ook minder opstoten van atleetvoet en jeuk. 

Door de goede warmere regulatie van bamboe heb je minder last van koude voeten of van hete, oververhitte voeten. 

Bamboe geeft je de hele dag, het hele jaar door het ideale klimaat in je schoenen. Fantastisch toch!

Door Apr. Sofie Dierckx