Bamboe is super zacht voor de huid.


“Nog eens super hard bedankt voor het onderhemdje!” Zei Selena.

“Mijn zoontje wil geen ander meer dragen dan dat van jou! Hij zegt dat hij het niet voelt als hij het draagt en dan doen zijn parelwratjes geen pijn meer.”

Een weekje geleden heb ik Selena een hemdje cadeau gedaan omdat ze me geholpen had met een belangrijke mail in het Frans te schrijven. Ik wist niet dat haar zoontje last had van parelwratjes of molluscum contagiosum. de medische term voor parelwratjes, klinkt als een spreuk uit Harry Potter. Het is een frequent voorkomende huidinfectie die veroorzaakt wordt door het molluscum contagiosum-virus (MCV). Ze zien eruit als uitstulpende, bolvormige vlekken met een glimmend oppervlak en een kuiltje binnenin en zijn doorgaans huidkleurig. Parelwratjes komen in clusters voor en kunnen op het hele lichaam verschijnen, op de handpalmen en voetzolen na. Over het algemeen verdwijnen de wratjes na 6 tot 18 maanden, maar soms blijven ze meerdere jaren aanwezig. Parelwratjes zijn doorgaans pijnloos, behalve wanneer ze ontsteken. Dan kunnen ze bijzonder pijnlijk zijn. Het oorzakelijke virus, MCV, is erg besmettelijk: het kan zich verspreiden van de ene persoon naar de andere door eenvoudig contact met een besmette huid.

Het zoontje van Selena had de parelwratjes opgelopen na een partijtje zwemmen met vriendjes in het gemeentelijke openbare zwembad. Parelwratjes komen meer voor bij kinderen met atopisch eczeem, een gevoelige huid en verminderde weerstand.

Bamboe is zuper zacht, zelfs voor de meest gevoelige huid!

Uit onze bamboe stokken wordt een super zachte stof bekomen die ideaal is voor de gevoelige huid van baby’s en kinderen. Het voelt zacht en licht als je het draagt. Zo zacht dat je het zelfs niet voelt op je huid.

De huid van baby’s en kinderen is nog veel dunner en veel gevoeliger dan die van volwassenen. Zij hebben des te meer nood aan zachtheid. Voornamelijk kinderen die extra gevoelig zijn voor huidirritatie of kinderen die reeds een probleemhuid hebben waaronder bijvoorbeeld eczeem, roodheid, jeuk, atopie, of hoog sensitieve kinderen zullen snel de weldaad van bamboe ondergoed appreciëren. 

“Nee mama, ik wil dat niet aandoen! Ik wil alleen mijn bamboe marcelleke!”

Ook voor de ouders van deze kinderen is het vaak een weldaad om hun oogappel in bamboe te hullen. Als mama van een hoog sensitief kind weet ik dat het niet altijd eenvoudig is.

Mijn zoontje snel aankleden s’morgens kan even snel ontaarden in een heus gevecht en gegil.

“Nee mama, ik wil dat niet aandoen! Dat is geen goede T-shirt! Die is te hard!” of “Die ook niet want die prikt!” Zijn zinnen die ik bijna dagelijks moet horen.

Het maakt me helemaal gek als hij zijn kleerkast in duikt op zoek naar een onderhemdje of T-shirt die hij wel wil dragen. In enkele seconden tijd liggen er bijna geen kleren meer in de kast. Dan ligt alles verspreid over de badkamer…

Maar alles is beter dan hem in kleding te dwingen die hij niet wilt dragen. Want dat betekent dat we een hele dag met een 4 jarig donderwolkje opgescheept zitten!

Het geeft me dan ook geweldig gevoel wanneer ik een zacht bamboe onderhemdje over zijn hoofdt trek gevolgd door een heerlijk zachte t-shirt en sweater zonder dat hij begint te gillen of vechten.

Hij friemelt wat aan de zachte stof.

Bekijkt zicht dan in de grote spiegel. 

Al wrijvend over de panda beer op zijn buik lacht hij naar mij en vraagt: “is dit bamboe, mama?” 

“Natuurlijk liefje, dat weet je toch”

“Mama, ik wil alleen maar bamboe!” ….

“En ook een panda!”

Geschreven door Apr. Sofie Dierckx op 8 november 2019