Hoe kinderen kleden voor de Eindejaarsfeesten?


Princess dress bordeaux

De juiste outfit vinden voor een gezellig Kerstdiner of een spetterend nieuwjaarsfeest is niet altijd simpel. Voor je kids is dat eveneens zo. Je wil dat ze er leuk, schattig of juist chick uitzien. Maar ze moeten ook zorgeloos kunnen spelen. Het laatste wat je wil is heel het feest een jengelende bengel aan je been.

De juiste outfit vinden voor een hoogsensitief kind is vaak echt een onmogelijke opdracht. Deze kinderen weten gewoonlijk heel goed wat ze wel en vooral niét willen dragen. Als je dan eindelijk een broek of sweater vindt die je kind graag draagt, koop je al gauw twee, drie of vier dezelfde exemplaren. Maar voor een feestje wil je wel graag eens iets anders dan de dagelijkse outfit. 

Ik ken dit gevoel maar al te goed: een prachtige outfit ligt al weken op voorhand klaar. Maar als het moment daar is wil mijn zoon het niet aandoen. Niets helpt. Ik heb echt alles al geprobeerd: smeken, boos worden, chanteren, straffen,… Het haalt allemaal niets uit. Uiteindelijk kon ik meestal niet anders dan uit tijdsnood toch maar gauw een andere outfit uit de kast nemen. Als we dan eindelijk op het feest belandden was ik op van de stress. Boos en vermoeid excuseerde ik me dan voor de ongepaste outfit van mijn zoon. Genieten van het feest dat volgde was meestal niet meer vanzelfsprekend.

Ik weet nu dat het beter én leuker is om met een blij en gelukkig kind naar een feestje te gaan. Ik bespreek met hem vooraf wat hij zal dragen. En ik respecteer zijn keuze. Wist je dat je een simpele, dagelijkse outfit ook heel feestelijk kan maken door een simpel accessoire toe te voegen? Denk bijvoorbeeld aan een das of strikje dat je simpelweg bovenop je dagelijkse t-shirt of sweater kan dragen.

Met deze vijf tips maak je je kids helemaal partyproof!

  1. Kies een goed model. Kleding die mooi past ziet er direct mooi uit. Kies voor een meisje bijvoorbeeld een jurkje met een wijde rok of cirkelrok. Wijde rokken geven meisjes een instant prinsessen-gevoel. Zo zie je er feestelijk uit en het leent zich ook perfect om ongedwongen te spelen. Je kan ermee rennen, springen, dansen, maar ook gehurkt of in kleermakerszit valt je jurkje mooi om je heen.
  2. Kies voor een aangename stof. Kies voor kinderen bij voorkeur een stof met lichte strech. Zo kunnen ze volop spelen zonder zich begrensd of gevangen te voelen in hun kleren. Ook makkelijk zittende, rekbare stoffen kunnen een chicke uitstraling hebben! Wil je van je zoon een echte mini-gentleman maken? Zorg dan dat hij zich niet zo stijf voelt als opa. Kies voor mooie stukken die meegeven met zijn bewegingen. Succes verzekerd!
  3. Kies de juiste kleur. De keuze van de juiste kleur is veel belangrijker dan je denkt. Kies een kleur die het uiterlijk van je kind complimenteert en waar hij/zij zich goed in voelt. Een eerder bescheiden of verlegen kindje steek je best niet in een knal rode outfit. En een speelvogel geef je best een kleur aan waarop je niet elke stofje of vuiltje ziet. Zo kan hij zich op en top uitleven zonder zich zorgen te maken over vuil worden. Bordeaux en winterbloom zijn ideale kleuren voor een kerstfeest. Ze ogen direct warm, feestelijk en chick. Ook groen is niet weg te denken in de Kerstperiode. Denk maar aan de kerstboom zelf en aan alle mooie groene decoraties binnen en buitenshuis. Wist je dat de kerstman oorspronkelijk in het groen gekleed ging? 
  4. Voel je goed in je kleding. Als je ontspannen en gelukkig bent straal je dat uit. Een outfit waar je je goed in voelt staat je het best. Iedereen zal je complimenteren!
  5. Denk ook aan het onderhoud van je kleding. De eindejaars periode is al druk genoeg zonder dat je je zorgen hoeft te maken over outfits die nog snel opgestreken moeten worden. Jezelf en je kids op tijd aangekleed en opgedoft mét alle cadeaus op het feest krijgen is al een opgave op zich. Kies dus liever voor kwalitatieve stoffen die weinig of niet rimpelen. Je hoeft ze niet te strijken én ze zien er nog goed uit na uren aan de feesttafel te hebben gezeten.

Als je deze tips in acht neemt bij het uitkiezen van je feestoutfits kan het niet anders dan helemaal slagen! 

Simpele stukken met een goede snit in een mooie kleur zijn het mooist voor de feestdagen. Het is vaak al heel druk in huis. De feesttafel puilt uit van de decoratie. Laat de eer aan de kerstboom maak zelf een statement met een sobere outfit. 

Eén ding is zeker: Je zal stralen!

Less is more! 

En dat is helemaal waar!

Geschreven door Apr. Sofie Dierckx