Kleding voor hoog sensitieve kinderen

We werken nog volop aan ons jongste project.

Onze kleding voor hoog gevoelige kinderen is momenteel in de testfase.

 

De kledingstukken zijn allen gemaakt uit zachte bamboe. Bamboe is antibacterieel en antiallergisch. Het voelt zo zacht op de huid dat je bijna niet voelt dat je kleding draagt. De ontwerpen zijn gemaakt om de dragen een maximaal comfort te bieden. 

Ik weet uit ervaring dat het niet altijd simpel im om je gevoelige kids te kleden. Ze weten vaak heel goed wat ze wel en zeker niet willen dragen. Sommige kledingstukken worden goed gedragen, andere blijven steeds in de kast. 
Ik heb kleding ontworpen die in de eerste plaats aangenaam om te dragen is en prikkel arm is. 
De snit is simpel maar goed, past zoals het moet, spant niet en hangt niet te los. 
De naden zijn zacht, en zitten enkel op de noodzakelijk plaatsen. 
De kleding wordt gemaakt uit zachte bamboe stof. Je voelt simpelweg de kleding niet die je draagt. En je wordt niet belemmert bij eender welke beweging. 
Verder zijn de kleren zo ontworpen dat ze makkelijk aan en uit te doen zijn zodat aankleden snel en kort kan. En om de kinderen zoveel als mogelijk zelfstandigheid te geven (zodat ze zelf makkelijk naar het toilet kunnen bijvoorbeeld). 
Verder heb ik gemerkt dat gevoelige kinderen in bepaalde situaties juist op zoek gaan naar extra prikkels, meestal dezelfde. Dit heeft als doel om stress of overprikkeling te kanaliseren en de focus te verbeteren. Meestal gaat het kind steeds opzoek naar dezelfde prikkels. Bijvoorbeeld frullen aan de kleding. Heen en weer wiegen, tikken, koppen, met voorwerpen,… Elk kind is anders. 

Gevoelige kinderen zoeken bij stress, vermoeidheid, overprikkeling, hoge concentratie,… vaak gericht prikkels op die hen helpen om beter te focussen en stress te kanaliseren. 

Mijn idee is dat de kinderen bijvoorbeeld op school, indien nodig, ongemerkt kunnen friemelen in hun kangaroo zak zonder de les of andere kinderen te storen. 

Ik hoor vaak dat gevoelige kinderen het moeilijk hebben om in de klas niet te friemelen aan hun pennenzak en ander schoolgerij. Dit komt vaak als storend (stout) over bij de leerkracht en medeleerlingen. 

Ik hoop hier een oplossing te kunnen bieden. Het kind kan in alle rust en vrijheid de nodige prikkels opzoeken zonder dat anderen hier aanstoot aan nemen. 

Is jou kindje ook heel prikkel-gevoelig? 
Heeft hij/zij last van prikkende naden of jeukende labels? 
Wordt hij snel afgeleid door drukke prints en schreeuwerige kleuren? 
Of gaat je kind vaak net op zoek naar extra prikkels.
Bijvoorbeeld in een stressvolle situatie of als het lang moet stilzitten en focussen zoals op school?
Ik zoek ten alle tijde kinderen die onze kleding willen testen.
Ik hoor graag wat de specifieke problemen van jullie kinderen zijn met betrekking tot kleding. 
* Met welke kledingstukken hebben ze het moeilijk? 
* Welke kledingstukken willen ze absoluut wel dragen?
* Welke prikkels willen ze vermijden? 
* Welke prikkels zoeken ze juist op? 
* Hoe verloopt het omkleed ritueel?
Ik kijk uit naar jullie verhalen.