Stijlvol en veilig fietsen 2


Vandaag hebben we onze “stijlvol en veilig fietsen”collectiein co-creatie met Bamboo Belgium gelanceerd.
Het was zeer leuke voormiddag met een enthousiaste bende Fluo fietsers.

“ooh neen, zoveel regen…. Heel de dag regen” waren mijn eerste worden deze ochtend. Het had niet slechter kunnen zijn. Mijn weer-app voorspelde alleen maar regen, regen en nog eens regen.
Waarom regen?
Het moest een top dagworden!
Om 10u30 zouden we samenkomen en de pers ontmoeten aan het ‘fietsen door de bomen’ parcours in Hechtel-Eksel. We zouden er de pers ontmoeten en een heleboel leuke foto’s nemen voor onze reclame campagne.

Niets kon mijn enthousiasme onderrukken. We zouden droog blijven, het moest! Tussen 10u30 en 12u zou het niet regen. Ik stelde het me voor en bleef deze gedachte vasthouden heel de ochtend.
Zelfs toen we door de gietende regen over de autostrade reden en het wel twee volle uren duurde om van Antwerpen naar Limburg te rijden…  

Rond 10u begon de regen te verminderen. En om 10u30 stapten we droog op onze fiets. Het was een geweldige ervaring met een hele groep Fluo fietsers naar de fietsbrug rijden. We gaven korte interviews en toen was het moment eindelijk daar. Met heel de bende fietsten we de brug op, steeds hoger tot tussen de boomtoppen.

Dit beeld zal voor altijd verleden tijd zijn.
Voortaan zullen we gezien worden op de fiets. Want zichtbaarheid is in de eerste plaats belangrijk voor fietsende kinderen. Het is belangrijk dat we onze kinderen van jongs af aan bewust maken van de gevaren van het verkeer. Hen leren hoe zich te gedragen op de fiets.
Verder kunnen we ervoor zorgen dat ze goed wordt opgemerkt door andere weggebruikers. 

Hoe doen we dat? 

Inderdaad! 

Met opvallende kledij, met Fluo! 

Door zorgvuldig en bewust geplaatste flut-accenten in de kleding worden kinderen sneller opgemerkt!

Onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op 3 kinderen (34,8%) tussen 3 en 11 jaar het slachtoffer worden van verkeersongevallen op weg van of naar school.*
Zeker tijdens de donkere wintermaanden zijn kinderen extra kwetsbaar. 

Fluo en reflecterende stukken in kleding zorgen ervoor dat een kind op 150m zichtbaar is voor aankomende auto’s. Met gewone kleding rijkt de zichtbaarheid maar 20 tot 50 meter, afhankelijk van de kleur.
Als je weet dat een auto die 50km/u rijdt, 26 meter nodig heeft om te stoppen, dan besef je ook dat het onmogelijk is om tijdig stil te staan als een kind in onopvallende kleding plots de straat oversteekt…

Ook mama’s gaan tegenwoordig graag met de fiets naar het werk. Alleen voelt de kleding waar je je comfortable in voelt op de fiets, meestal niet zo comfortable in een vergadering of meeting.
Stel je voor dat het mogelijk was om comfortabel je ochtendlijke fietstocht te maken en direct stijlvol gekleed zonder je plakkering of zweterig te voelen aan je dagtaak te beginnen. Geweldig toch?

Voel je je geïnspireerd?

Geschreven door Apr. Sofie Dierckx